ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Калининска АЕЦ – Ремонтът на енергоблок №4 ще отнеме 35 денонощия

21.01.2022

«Калининатомэнергоремонт» започна ремонтната кампания за 2022 година.

В средата на януари енергоблок №4 на Калининската АЕЦ беше спрян за планов ремонт.
Основната задача на ППР е ремонт на реакторно, турбинно оборудване и системите за безопасност.

„В допълнение към регламентните работи, на енергоблок №4 ще бъдат извършени 19 модернизационни дейности, насочени към подобряване на безопасността и надеждността на работата на оборудването.
Планира се модернизиране на технологичната схема на оборудването на турбинния цех, замяна на предпазните клапани на сепаратори-прегреватели с мембранни клапани. Служителите на клона ще модернизират циркулационните помпи, ще подменят маслените помпи за регулиране на турбопитателните помпи (ТПП), ще модернизират тръбопроводите за захранване с техническа вода на критични консуматори на реакторното отделение“, каза Сергей Смолянец, заместник-главен инженер по производството в „Калининатоменергоремонт“.

Персоналът на филиалите в Курск, Смоленск, Урал, Балаково, Нововоронеж и Волгодонск на АД Атоменергоремонт ще бъде допълнително ангажиран в работата на енергоблока.

Планираната прдължителност на ремонта е 35 денонощия.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-223605

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари