ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Курска АЕЦ-2 – През 2022 година се планира едновременното изграждане на 147 съоръжения

21.01.2022

Готовността на АЕЦ Курск-2 в началото на 2022 г. възлиза на 37,49% – изградена е една трета от заместващата централа, което съответства на плановете за изграждане на АЕЦ с два енергоблока.

Миналата година строителите завършиха монтажа на корпуса на турбинната сграда. Височината му е 49 метра.
Турбинният остров е практически затворен.

В сградата на реактора (ядрения остров) на първи енергоблок беше завършен монтажът на куполната част на вътрешната херметична обвивка, което дава възможност да започне свързването и пускането на полярния кран, сглобяването на корпуса на реактора, парогенератора и главния циркулационен тръбопровод.
През 2021 г. изпарителната охладителна кула на първия енергоблок беше значително удължена – 90 метра.

„Миналата година на обекта се работи едновременно на 115 обекта. Изплатени са около 48 милиарда рубли“, каза Андрей Ошарин, първи заместник-директор по изграждането на нови блокове. Навлизаме активно в новата година. Има още много работа за вършене.”

В момента се финализира списъкът с ключови събития за 2022 г. Към момента списъкът с важни задачи на енергоблок №1 включва монтаж на топлинния контур, пускане в експлоатация на полярния мостов кран и монтаж на корпуса на реактора в проектно положение.
На енергоблок №2 – завършване на бетонирането на таваните на монтажа на главните циркулационни помпи, монтаж на резервоарите САОЗ в проектно положение, довършване на бетонирането на опори за парогенератори.

„Фактът, че се уточнява списъкът с ключови събития и държавни задачи, не пречи работата да продължи“, обясни Андрей Ошарин. – През 2022 г. ще започнем да прилагаме мерки за осигуряване на физическото пускане на първия енергоблок. Ще започнем изграждането на още 32 обекта. Планът е да се положат над 164 000 кубически метра бетон. Броят на персонала ще достигне 9 хиляди души, без да се вземе предвид инженерният персонал.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-223608

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари