ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Великобритания – Атомната електроцентрала в Ланкашир ще затвори две години по-рано

12.01.2022

Атомната електроцентрала Heysham 2 в Ланкашир ще бъде спряна за две години по-рано от планираното след нова оценка.
Електроцентралата, горивото за която се произвежда във фабриката в Спрингфийлдс в Салуик, вече ще спре да произвежда електроенергия през 2028 година.

 

 

През 2016 г. експлоатационният живот на обекта беше удължен със седем години до 2030 г., тъй като нямаше проекти за нови електроцентрали и е необходима ядрената енергетика, за да се поддържа стабилен базов товар за електрическата мрежа.
Но след инспекция и моделиране краят ще дойде по-рано за Heysham 2 и сестринската централа в Torness, в Източен Лотиан.

За справка

Heysham 2 има повече от 750 служители и годишна сметка за заплати от около £40 милиона и тъй като повечето от тях са местни жители, това осигурява тласък на местната икономика.

Heysham 1 ще работи до 2024 г. и е произвела 220 TWh електроенергия – еквивалент на захранване на всички домове в Обединеното кралство за повече от две години.

Всяка година ядреният сектор, в който работят 5000 служители, харчи повече от £800 милиона през своята верига за доставки, 93 процента от които се изразходват с компании от Обединеното кралство, а след поемането на ядрения флот през 2009 г. EDF инвестира над 6 милиарда британски лири в централите .

Източник: https://www.blackpoolgazette.co.uk/business/consumer/lancashire-nuclear-power-station-to-close-two-years-early

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари