ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Иранското външно министерство съобщи за напредъка в преговорите във Виена за връщане към ядреното споразумение

11.01.2022

Според иранския дипломат Саид Хатибзаде, страните, участващи в преговорите, „не обсъждат и не приемат нищо извън рамките на споразумението за СВПД“.

 

Всички участници в преговорите във Виена за възстановяване на Съвместния всеобхватен план за действие (СВПД) относно иранската ядрена програма се стремят да постигнат надеждно и стабилно споразумение.
Както съобщи агенция IRNA, това заяви в понеделник на брифинг в Техеран официалният представител на Министерството на външните работи на Ислямската република Саид Хатибзаде.

„На консултациите във Виена цари положителна атмосфера“, каза той. Според иранския дипломат страните, участващи в преговорите, „не обсъждат и не приемат нищо извън рамките на споразумението за СВПД“.

На свой ред иранският външен министър Хосеин Амир Абдолахиан каза в интервю за националната телевизионна и радиокомпания, че преговорите във Виена “ имат за цел да осигурят отговорно връщане на Съединените щати към задълженията им по ядреното споразумение“.
Той каза, че се осъществява неформален обмен на съобщения между Техеран и Вашингтон. „Отбелязваме, че американските предложения станаха по-реалистични“, каза иранският министър.

Източник: https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13387365

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари