ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Започна строежът на шести енергоблок на АЕЦ „Куданкулам“ в Индия

25.12.2021

В Индия започна изграждането на шести енергоблок на АЕЦ „Куданкулам“.
Официално строителството стартира с изливането на първия бетон на фундаментната плоча на сградата на реактора.

 

 

 

Първи и втори енергоблок на атомната централа работят на мощност по диспечерския график.

Трети, четвърти, пети и шести енергоблок се реализират с реактори ВВЕР-1000 по проектно споразумение с руската държавна корпорация „Росатом“.

В трети енергоблок работният процес е достигнал до подготовка за монтаж на корпуса на реактора. През юни тази година бе излят първият бетон за пети енергоблок.

„Пети и шести енергоблок на АЕЦ „Куданкулам“ ще осигурят допълнителни енергийни мощности за по-нататъшното индустриално развитие на предприятията от региона Тамил Наду и на Индия като цяло.
Изграждането им дава допълнителна увереност за перспективите за разширяване на сътрудничеството между нашите приятелски страни в областта на мирния атом с използване на най-съвременните проекти на ядрени енергоблокове с голяма мощност по руски дизайн“, отбеляза Андрей Лебедев, вицепрезидент на „Атомстройекспорт“ по проектите на компанията в Индия.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари