ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Колската и Балаковската АЕЦ са признати за най-добрите сред руските атомни електроцентрали в областта на културата на безопасност

18.12.2021

Резултатите от работата на руските АЕЦ (клонове на концерна Росенергоатом, електроенергийното подразделение на държавната корпорация Росатом) по поддържането и развитието на културата на безопасност бяха обобщени на заключителното заседание на експертната комисия.

В нея бяха включени представители на съответните отдели на концерна „Росенергоатом“ и главните инженери на всички руски атомни електроцентрали, които идентифицираха наведнъж две предприятия, постигнали най-значимите резултати в тази посока за периода от 1 октомври на предходната година до 30 септември на. тази година.

При обобщаване на резултатите от конкурса „Най-добрата АЕЦ в културата на безопасност“, който се провежда ежегодно, се отчита не само надеждността и стабилността на работата на производствените съоръжения на АЕЦ, но и прилагането на законодателството в областта на околната среда, нормите и правилата за безопасност, охраната на труда, както и предотвратяването на пожари, запалвания и ефективността на работата за предотвратяване на негативни събития в АЕЦ като цяло и редица други критерии.

Работната група също така анализира всички отчети за културата на безопасност, резултатите от проверките на атомните електроцентрали от комисиите на експлоатиращата организация (Росенергоатом), държавните надзорни органи, както и партньорските проверки на МААЕ и WANO.

Церемонията по награждаването на победителите ще се състои през януари на Третия дивизионен форум за развитие на културата на безопасност, където колективите на отличените централи ще бъдат наградени с почетния знак „Най-добра АЕЦ по култура на безопасност“.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-222442

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари