ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай – Започна опитната експлоатация на първия етап на системата за районно топлоснабдяване от АЕЦ «Qinshan»

07.12.2021

Пробната експлоатация на първия етап от топлофикационната система от АЕЦ Циншан (Китай) започна на 15 ноември 2021 г., съобщава World Nuclear News.

 

 

Както в подобна система на АЕЦ Haiyang, парата от вторите контури на енергоблоковете се използва като източник на топлина.

Първаият етап на системата ще осигури отопление на общо 460 хил. кв. метра жилища в три района на окръг Хайян, градски окръг Цзясин, провинция Джъдзян (китайските медии цитират малко по-голяма площ – 464 хил. кв. метра).

Продължителността на работата по инсталирането и пускането в експлоатация на първия етап на системата отне по-малко от четири месеца.
Изданието цитира цената на системата – около 150 милиона долара, но от публикацията не става ясно дали тази сума се отнася и за трите етапа, или само за първия.

Подробности на: https://www.world-nuclear-news.org/search.aspx?searchtext=Qinshan

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари