ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Запорожската АЕЦ за първи път работи на 100% от инсталираната мощност

05.12.2021

За първи път в 37-годишната история на предприятието Запорожската атомна електроцентрала носи товар, равен на 100% от инсталираната мощност – 6040 MW.

„Това е значимо, наистина епохално събитие. Сега може да се каже без преувеличение, че Запорожската АЕЦ произвежда исторически максимум на електроенергия за нуждите на населението и индустрията на Украйна “, коментира Дмитрий Вербицки, изпълняващ длъжността генерален директор на Запорожската АЕЦ.

Такова производство стана възможно благодарение на реализирането от Енергоатом на мащабен проект в Запорожската АЕЦ, който е много важен за целия енергиен сектор на Украйна.
Компанията, като най-големият производител на електроенергия в държавата, се грижи за стабилността и надеждността на обединената енергийна система.

След разширяването на откритата разпределителна уредба (ОРУ) на централата и пускането в експлоатация на четвъртия въздушен електропровод на 750 kV Запорожска АЕЦ – подстанция Каховская, шест енергоблока на станцията работят без мрежови ограничения, като сега произвеждат повече от 17 милиона kWh електроенергия ежедневно.

Каховската електропреносна линия значително подобри електрозахранването на южния регион на Украйна и в бъдеще ще има голямо значение за синхронизирането на украинската енергийна система с европейската.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-221874

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари