ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Росатом участва в Световното ядрено изложение в Париж

01.12.2021

Росатом участва в Световното ядрено изложение (WNE), което се провежда от 30 ноември до 2 декември 2021 г. в Париж.

Световното ядрено изложение е най-голямото събитие в отрасъла, посветено на постиженията на ядрената индустрия и събира ключови участници на пазара на своята площадка.

Основната тема на изложбата е „Ядрената индустрия: ключов партньор на нисковъглеродно общество в отговорно бъдеще“.

Росатом ще вземе участие в събитията от бизнес програмата на тридневното изложение, както и ще организира редица свои събития, едно от които е панелна дискусия за ролята на ядрената енергия в решаването на проблемите, пред които е изправено човечеството.

 По време на сесията нейните участници, включително генералният директор на Държавната корпорация за атомна енергия „Росатом“ Алексей Евгениевич Лихачов, председателят и генералният директор на EDF Жан-Бернар Леви, главният изпълнителен директор на ENEC Мохамед Ал Хамади и други, ще обсъдят роля на ядрената енергетика в борбата срещу изменението на климата, значението на международното сътрудничество за развитието на ядрената индустрия, включително в посока иновативни технологии.

Освен това представители на Росатом ще проведат семинари по темите за малките модулни реактори (SMR) и затварянето на ядрения горивен цикъл, както и ще участват в други панелни дискусии.

„Световното ядрено изложение в Париж е най-важното събитие, където са съсредоточени компетенциите на лидерите на световната ядрена индустрия“.
„Обсъждаме с нашите чуждестранни партньори нови хоризонти на сътрудничество и съвместни възможности за реализиране на мащабни проекти.
„Предизвикателствата, пред които е изправена световната общност в борбата срещу изменението на климата, изискват координирана и прецизна работа между всички участници, а ядрената енергетика е неразделна част от енергийното бъдеще без въглерод“, каза Алексей Лихачов.

В изложението участват над 600 компании от 83 държави.

Източник: https://www.rosatom.ru/journalist/news/rosatom-prinimaet-uchastie-vo-vsemirnoy-yadernoy-vystavke-v-parizhe/

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари