ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Водородна електроцентрала вместо дизел генератори

29.11.2021

Германската компания Proton Motor и австрийският експерт по батерии Xelectrix Power разработиха хибридната система „HyShelter 240″, която комбинира водородни горивни клетки и литиево-железофосфатни (LFP) батерии.

 

 

Установката беше доставена на Shell New Energies, дъщерно дружество на концерна за нефт и газ Shell, за захранване на автономна мобилна водородна зарядна станция.

Инсталацията, която не изисква връзка с електрическата мрежа, включва три системи с горивни клетки Proton Motor “PM Frame S43”, всяка с мощност по 43 kW.
Акумулаторната батерия се използва за покриване на пикови натоварвания и позволява мощността на електроцентралата да бъде доведена до 240 kW.

Системите PM Frame могат да работят поотделно или заедно, което позволява регулиране на мощността от 6 kW до 240 kW.

Цялото оборудване е поставено в 20-футов контейнер.

Приложение

Водородната електроцентрала може да се използва и за захранване на центрове за данни, комунални услуги, болници и други съоръжения като алтернатива на дизеловите генератори.

Източник: https://elektrovesti.net/78431_vodorodnaya-elektrostantsiya-vmesto-dizelnykh-generatorov

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари