ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Първата от серията консултации ще бъде на тема „Енергетика“

23.11.2021

 

„Продължаваме Промяната“ обявиха, че от днес до събота започват „серия от дискусии по ключови политики с цел изработване на коалиционно споразумение“ с по трима експерти от БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

За всяка от 18-те теми, които ще се дискутират, са предвидени точно по 3 часа. Във всяко от обсъжданията ще участва Кирил Петков или Асен Василев.

Срещите ще се предават на живо в страницата на „Продължаваме Промяната“  във Facebook, YouTube и на сайта promeni.bg.

Какво знаем досега?

„Демократична България“ определи състава на екипите си за консултации с представителите на „Продължаваме промяната“ и останалите политически сили, включени във формата, за съставяне на правителство, съобщи пресцентърът на коалицията.
В преговорния екип за вторник по тема „Енергетика“ са включени: – Мартин Димитров, Тодор Тодоров, Трайчо Трайков, Георги Стефанов.

ИБ на БСП одобри 18 работни групи за преговори за правителство, като имена не дават, явно за да не ги вербуват за чужди каузи.

ИТН нищо не дават по темата.

Tags: , ,

One Response to Първата от серията консултации ще бъде на тема „Енергетика“

 1. Красимир Христов on 23.11.2021 at 17:49

  За нас да има ядрени мощности в България не е въпрос само на енергийна сигурност, това е въпрос от националната сигурност, заяви Асен Василев по време на преговорите

  Спор „за“ и „против“ развитие на ядрената енергетика и изграждане на нови мощности раздели преговарящите за съставяне на кабинет с мандата на „Продължаваме промяната“.

  По време на дискусията в сектор „Енергетика“ съпредседателят на ПП Асен Василев се обяви категорично за това България да остане държава с ядрена енергетика: „За нас ядрени мощности в България не е въпрос само на енергийна сигурност, това е въпрос от националната сигурност“.

  Той бе подкрепен от БСП и „Има такъв народ“.

  Експертите от „Демократична България“ се противопоставиха на изграждането на седми блок в АЕЦ „Козлодуй“, както и на изграждането на нови ядрени енергийни мощности по принцип, преди да е проведен независим анализ, доказващ нуждата от тях.

  Пълно съгласие бе постигнато да се преговаря с ЕС за запазване на енергийния комплекс „Марица Изток“.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари