ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ОИЯИ – Стажът на JEMS в Дубна бе открит с участието на ръководители на дипломатическите мисии на България и Сърбия

12.11.2021

От 8 до 12 ноември 2021 г. в Обединения институт за ядрени изследвания се провежда 19-ият международен стаж „Опитът на ОИЯИ за страни членки и партньори“ (JEMS-19).
В поредния стаж взеха участие ръководителите и специалистите на научни и образователни организации от България и Сърбия.
В първия ден от стажа в програмата се включиха и ръководителите на дипломатическите мисии на двете страни в Руската федерация.

 

 

2021 г. е обявена за Година на България в ОИЯИ.
Посещението на представителната делегация на България за детайлно запознаване с ОИЯИ е едно от събитията на годината и е свързано и с подготовката за предстоящата сесия на Комитета на пълномощните (КП) на държавите-членки на ОИЯИ, която ще ще се проведе и в България в края на ноември.

Посещението на сръбската делегация е свързано с изработването от сръбска страна на ускореното изпълнение на Пътната карта за сътрудничество и съответно с планираното съществено разширяване на участието на Сърбия в ОИЯИ.

Извънредният и пълномощен посланик на България в Руската федерация Атанас Крстин и временно изпълняващият длъжността за Република Сърбия в Руската федерация Славолюб Царич, заедно с участниците в JEMS, се запознаха с изграждането на свръхпроводящия комплекс на колайдера NICA и взеха участие в традиционната за JEMS, приветствена вечеря от името на дирекцията на института, на която гости от България и Сърбия разказаха за очакванията си от посещението в Дубна и споделиха първите си впечатления.

Много подробности на: ОИЯИ

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари