ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Виена – Международна конференция на МААЕ за управление на радиоактивни отпадъци: решения за устойчиво бъдеще.

12.11.2021

Целта на международната среща на професионалистите е обмен на информация с цел повишаване на осведомеността за напредъка в технологиите, добрите практики и ефективни решения на неотложни проблеми в областта на управлението на радиоактивни отпадъци.

 

 

Конференцията беше открита от генералния директор на МААЕ Рафаел Мариано Гроси, който подчерта важността на събитието, което обединява опита на експерти от различни страни в областта на управлението на радиоактивните отпадъци и възможността да се обсъдят най-важните моменти за разработване на най-добрите световни практики.

На събитието присъстваха държавни служители, ръководители на организации, представители на регулаторни органи, технически и научни експерти от много страни, занимаващи се с всички аспекти на управлението на радиоактивни отпадъци.

Въпреки тежката епидемиологична обстановка, организаторите на събитието успяха органично да обединят присъстващите и задочните участници на конференцията, за да обсъдят седемте най-важни теми, свързани с управлението на радиоактивните отпадъци.

Освен пленарни и постерни презентации, програмата включваше допълнителни национални събития, разказващи за успехите на някои държави в различни аспекти на локализацията на РАО.

Конференцията демонстрира ефективността на съвременните методи и технологии за управление на радиоактивни отпадъци и насърчи прилагането на най-добри практики и добре интегрирани подходи в бъдеще. Само с успешното популяризиране на решенията за управление на радиоактивни отпадъци, ядрената енергия и свързаните с нея технологии могат да допринесат за устойчиво бъдеще.

Още подробности на: https://www.iaea.org/newscenter/news/iaea-conference-on-sustainable-solutions-in-radioactive-waste-management-opens

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари