ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


На 10 ноември Росатом ще проведе онлайн викторина Global Atomic Quiz в чест на Световния ден на науката

10.11.2021

„Росатом“ кани всички да участват в Global Atomic Quiz – ежегоден международен образователен проект, който тази година е насочен към Световния ден на науката.

 

 

Онлайн викторината на quiz.atomforyou.com  ще ви позволи да тествате знанията си, да комбинирате бизнеса с удоволствието, да се забавлявате и в същото време да научите как е устроен светът на ниво атоми.
Проектът е реализиран в сътрудничество със създателите на руския научно-популярен проект „Naked Science“ (Голата наука).

Участниците ще трябва да отговорят на 15 въпроса с различна сложност и теми. Въпросите ще бъдат разделени в две категории: за ученици (11-16 години) и възрастни (на възраст 17 и повече години). Тестът ще бъде наличен на 11 езика: английски, руски, турски, арабски, испански, португалски, финландски, унгарски, бенгалски, виетнамски и узбекски.

Участниците, които отговорят правилно на максималния брой въпроси, ще имат шанс да спечелят уникални награди.
Учениците ще могат да получат платен ваучер за участие в една от смените на международния лагер „Умни празници“, а възрастните – екскурзия до една от съвременните руски атомни електроцентрали.
Специална награда за млади представители на ядрената индустрия е платено пътуване до Международния младежки ядрен конгрес (IYNC 2022), който ще се проведе в Сочи (всички събития с награди ще бъдат организирани през 2022 г.).
Освен това, след резултатите от викторината, всеки участник веднага ще получи персонализиран цифров сертификат, който може да бъде изтеглен и отпечатан. Те също могат да го споделят и с приятели в социалните мрежи.

Въпросите от викторината ще бъдат достъпни за участниците за 24 часа на 10 ноември.
Победителите в проекта Global Atomic Quiz ще бъдат избрани с помощта на генератор на произволни числа до 26 ноември 2021 г. Резултатите ще бъдат публикувани на уебсайта на проекта: quiz.atomforyou.com.

 

Tags: , ,

One Response to На 10 ноември Росатом ще проведе онлайн викторина Global Atomic Quiz в чест на Световния ден на науката

  1. Красимир Христов on 10.11.2021 at 22:01

    Уважаеми читатели, ако още не сте участвали във викторината – има още време да проверите знанията си.
    Много важно е, че незаисимо от отговора ви можете можете да прочетете кратък познавателен коментар и да научите много интересни неща.
    Не пропускайте тази възможност.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари