ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Беларус възобнови доставките на електроенергия за Украйна

07.11.2021

Беларуското министерство на енергетиката посочи, че графикът за доставка е съставен от беларуската страна, като се вземат предвид наличните технически възможности

 

 

Беларус възобнови доставките на електроенергия за Украйна, които ще бъдат извършени през ноември. Това съобщиха в събота в пресслужбата на Министерството на енергетиката на Беларус.
„Белоруската електроенергия започна да постъпва в украинската енергийна система на 6 ноември. В съответствие с подписания договор доставките ще се извършват през ноември“, казаха от министерството.

Беларуското министерство на енергетиката обясни, че графикът за доставка е съставен от беларуската страна, като се вземат предвид наличните технически възможности: режимите на работа на енергийната система и мощностите на генериращото оборудване.

В края на октомври операторът на украинските атомни електроцентрали, Енергоатом, изкупи 885 от наличните 900 MW мощности на междудържавните преносни линии за внос на електроенергия от Беларус през ноември.
Други 15 MW бяха придобити от Electro Community. Енергоатом заяви, че разглежда Беларус като резервен доставчик на електроенергия за страната за покриване на недостиг на електроенергия в случай на извънредни ситуации в енергийната система на Украйна.

На 2 ноември Беларус предостави на Украйна около 3500 MW аварийна помощ (нетърговски доставки) поради недостиг на електроенергия в украинската електроенергийна система.

Източник: https://tass.ru/ekonomika/12852693

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари