ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


175 от доставчиците на Apple по света преминават на ВЕИ

01.11.2021

Apple обяви миналата година, че ще бъде въглеродно неутрална по цялата си верига за доставки до края на десетилетието.
Оттогава броят на доставчиците на Apple, обещали да преминат изцяло към възобновяеми енергийни източници за производителя на iPhone, се е увеличил повече от два пъти.

 

 

 

Apple вече е въглеродно неутрална в собствените си глобални операции, а всяко продадено устройство на Apple ще има нулево въздействие върху климата до 2030 г., казват от компанията.

Apple съобщава, че 175 от нейните доставчици сега се ангажират да преминат към възобновяеми енергийни източници.
Сред тях са 19 компании от САЩ и още толкова от Европа, като Solvay и STMicroelectronics. Броят на китайските „съзнателни“ доставчици е 50, с още 31 компании от Индия, Япония или Южна Корея.

Apple казва, че инициативата й ще доведе до повече от 9 GW генериращи мощности за чиста енергия по целия свят.
Изпълнението на тези планове ще избегне емисии на повече от 18 милиона метрични тона CO2-еквивалент годишно, което съответства на намаление на автомобилния парк с над 4 милиона превозни средства.

Корпоративните инициативи са важен двигател на глобалната енергийна трансформация.
Най-големите компании не само преминават към възобновяеми енергийни източници, но и изискват същото от своите контрагенти.

Apple също така съобщава, че формира нови възможности за използване на рециклирани материали, като си сътрудничи с доставчиците, за да премине към кръгова икономика, която елиминира необходимостта от въглеродно интензивен добив и пести ресурсите.
Става дума за такива „рециклируеми материали“ като злато, кобалт, алуминий и редкоземни елементи, както и други материали, които са в състава на продуктите на Apple.

Тези постижения, заедно с преминаването на доставчиците към възобновяеми енергийни източници, намаляват въздействието върху околната среда на продуктите на компанията.
Например, iPhone 13 Pro има 11% по-нисък въглероден отпечатък от предишния модел.

Източник: https://elektrovesti.net/77988_175-postavshchikov-apple-po-vsemu-miru-perekhodyat-na-vie

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари