ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Британското правителство ще отпусне до 1,7 милиарда паунда за финансиране на изграждането на нова атомна електроцентрала

29.10.2021

Правителството на Обединеното кралство обяви до 1,7 милиарда британски лири (2,3 милиарда долара) за финансиране на „широкомащабна ядрена електроцентрала“ в есенния си обзор на бюджета и преглед на разходите, съобщи „World Nuclear News“.

 

 

То също така потвърди, че е в „активни преговори“ с EDF по проекта за строителството на атомна електроцентрала Sizewell C.

Правителството ще осигури „до £1,7 милиарда пряко правителствено финансиране, за да даде възможност за окончателното инвестиционно решение за мащабен ядрен проект с този парламентарен състав, в зависимост от цената и разрешителните“.

Предполага се, че атомната електроцентрала Sizewell C ще се състои от два блока с френски реактори EPR и ще стане „почти пълно копие“ на атомната електроцентрала Hinkley Point C, която се строи във Великобритания.

Китайската корпорация CGN щеше да участва във финансирането на изграждането на атомната електроцентрала Sizewell C, нейният дял е 20%. Наскоро обаче се появиха съобщения, че Лондон може да откаже китайско финансово участие в проекта за изграждане на нова ценрала.

Източник: http://atominfo.ru/newsz04/a0240.htm

Подробности на: https://www.world-nuclear-news.org/Articles/UK-government-earmarks-funds-for-progressing-nucle

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари