ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Първанов – относно рефередума за АЕЦ “Белене”

31.08.2012

Имам претенцията да съм един от хората, който лансира темата за референдум за „Белене”. Това е единият възможен канал, чрез който ще прокарвам политика.

Направеното по „Белене” не беше никак малко. Извървян беше голям път. Търпим критика за това, че не направихме проекта необратим. Може би трябваше да се направят две-три стъпки. Но подобно признание не оправдава правителството на Борисов, които загробиха този проект, подчерта той.

Инвеститори за „Белене” ще има, само да ги потърсим. Правителството на ГЕРБ  не си мръдна пръста. Те не са водили преговори. Кой е водил преговори с Москва за цената, попита Първанов.

Според социалиста референдумът за „Белене” ще трябва да се проведе по-рано. Той посочи, че има забележка към социалистическата партия относно кампанията за провеждането на референдум за централата. Трябваше да привлечем повече партии и организации, а БСП затвори кампанията. Трябва да направим каузата общонародна, а не тяснопартийна. Българинът иска ядрена енергетика и евтина енергия, категоричен бе Георги Първанов.

Източник: http://www.cross.bg/1324982

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари