ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Арменският премиер обяви преговори с Русия за изграждането на нова атомна електроцентрала

11.10.2021

Арменското правителство води преговори с руската минна компания Geopromining за изграждането на нова атомна електроцентрала (АЕЦ).

 

Това заяви премиерът Никол Пашинян в парламента на 6 октомври.
„С компанията Geopromining, която пое инвестиционни задължения за изграждане на завод за стопяване на мед, започнахме преговори за изграждането на нова атомна електроцентрала.
Разбира се, участието на правителството в този процес трябва да бъде активно, защото атомната електроцентрала не може да бъде изцяло частна инициатива ”, цитира ТАСС Пашинян.

За справка

Действащата в момента Арменска АЕЦ е построена по съветското време на територията на Арменската ССР близо до град Мецамор.
Състои се от два блока с реактори VVER-440. Инсталираната топлинна мощност на един блок е 1375 MW, а електрическата мощност е 440 MW. В момента е в експлоатация един енергоблок № 2 (енергоблок № 1 е окончателно изключен през 1989 година.)

Източник:Известия

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари