ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – Извеждане на енергоблокове от експлоатация

05.10.2021

Шестият брой за тази година на месечното списание за руската ядрена енергетика, е посветен на актуалната тема – извеждане от експлоатация на енергоблокове.

В момента в Русия осем блока на АЕЦ са окончателно затворени за извеждане от експлоатация (три блока с реакторна установка (РУ) ВВЭР, два блока с РУ AMБ, два блока с РУ РБМК и един блок с РУ ЭГП-6).
Решението на Държавната корпорация за атомна енергия „Росатом“ за окончателното спиране на първи блок на Курската АЕЦ с реакторното съоръжение RBMK беше финализирано.

До 2030 г., в съответствие с одобрената пътна карта, 19 енергоблока ще бъдат затворени за извежане от експлоатация, а до 2040 г. броят на спрените блокове ще се увеличи до 25. Основната част от работата през следващото десетилетие ще бъде фокусирана върху блокове от канален тип.

Б.Р. – Колеги, ако искате да научите много неща по темата ще трябва да се въоръжите с време и търпение, защото целият брой на списанието е посветен на всички аспекти на извеждането от експлоатация:
Журнал РЭА #06 2021 (https://www.rosenergoatom.ru/upload/iblock/5dd/5dd65251f7784f1d49d48f0273add2ab.pdf)

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари