ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Вятърните паркове на Росатом генерираха 1 милион мегаватчаса зелена електроенергия

04.10.2021

„Ние вече успешно продадохме повече от половината от нашия обем мощности по първата програма за допълнителни производствени мощности (ДПМ ВЕИ).

 

 

Създадена е ефективна верига на доставки с участието на предприятията на Държавната корпорация, собствена служба за експлоатация и поддръжка на вятърни електроцентрали.

Локализирана е нова модерна технология за вятърни енергийни установки (ВЕУ). Заводът за производство на генератори и гондоли на ВЕУ е достигнал проектния си капацитет.

Нивото се е увеличило драстично, а сроковете за изпълнение на нашите проекти са намалени. Ефективността на избраните обекти ни гарантира висок коефициент на използване на инсталираните мощности (КИИМ), своевременна доставка на вятърна енергия в единната мрежа на Русия и съответно възвръщаемост на инвестициите “, каза Александър Корчагин, генерален директор на NovaWind JSC.

Подробности на: https://www.atomic-energy.ru/news/2021/10/01/118006

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари