ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Великобритания се готви да измести китайската CGN

02.10.2021

Великобритания подготвя сделка, която ще доведе до изключване на китайската корпорация CGN от проекта за атомната електроцентрала Sizewell C, съобщава Reuters, цитирайки публикация в Guardian.

АЕЦ Sizewell C е планирана за изграждане атомна електроцентрала. На площадката не се извършва никаква практическа работа.
В момента тече процесът за получаване на необходимите разрешителни за строеж.

Очаква се атомната електроцентрала Sizewell C да се състои от два блока с френски реактори EPR и ще се превърне в почти пълно копие на атомната електроцентрала Hinkley Point C, която се строи във Великобритания.

Поради опита, натрупан по време на строителството на атомната електроцентрала Hinkley Point C, стойността на изграждането на АЕЦ Sizewell C трябва да бъде намалено – от 26,5-27,7 млрд. долара на 22 млрд. долара, въпреки че реалността може да се различава от плановете и прогнозите.

Подробности на: http://www.atominfo.ru/newsz04/a0086.htm

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари