ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Седем страни по света се договориха да не строят нови електроцентрали на въглища

28.09.2021

Група държави, включително Великобритания, Чили, Шри Ланка, Дания, Франция, Германия и Черна гора, обявиха инициатива за спиране на строителството на електроцентрали на въглища.
Страните, които се присъединяват към тази инициатива, трябва до края на годината да спрат да одобряват и изграждат енергийни проекти на въглища.

 

Седемте държави-основателки призовават всички други правителства да се присъединят към Договора за премахване на въглищната енергетика преди срещата на високо равнище на ООН по климата COP26.

Кандидатът за президент на COP26 Алок Шарма каза: „Радвам се, че Обединеното кралство си партнира с разнообразна група страни, които демонстрират смело лидерство в премахването на въглищата.
Цената на чистите възобновяеми технологии продължава да намалява, което прави въглищата скъпи и неконкурентоспособни.
Призовавам повече държави да подпишат този договор преди COP26 и да изиграят своята роля в ограничаването на глобалното затопляне”.

Държавите, които са отменили досега въглищните си проекти, включват Дания, Франция, Германия, Черна гора и Обединеното кралство.

Страны, которые пока отменили свои угольные проекты включают Данию, Францию, Германию, Черногорию и Великобританию.

Източник: https://elektrovesti.net/77444_sem-stran-mira-dogovorilis-ne-stroit-novye-ugolnye-elektrostantsii

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари