ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ръководството на TEPCO ще бъде глобено за недостатъчни антитерористични мерки за сигурност в най-голямата японска атомна електроцентрала „Kashiwazaki-Kariva“

23.09.2021

Японската Tokyo Electric Power (TEPCO) ще наложи финансови санкции на ръководството поради неадекватни мерки за сигурност в най -мощната атомна електроцентрала в страната, Kashiwazaki Kariva, префектура Ниигата, което доведе до забрана за експлоатацията и.
Това съобщи в сряда телевизионният канал NHK.

 

 

 

По -специално, на президена на компанията Томоаки Кобаякава ще бъде намалена заплатата с 30%.
Очакват се и други дисциплинарни действия и промени в ръководството. Комитетът за контрол на ядрената енергия от своя страна ще инспектира АЕЦ и ще следи за отстраняването на недостатъците.

Дейностите на Kashiwazaki-Kariva, чиито реактори бяха затворени след аварията в атомната електроцентрала Фукушима-1 през 2011 г., бяха забранени през април тази година поради неспазване на изискванията за сигурност на тероризма.
По -конкретно, на собственика на атомната електроцентрала – компанията TEPCO – е забранено да доставя и зарежда ядрено гориво в реакторите в Kashiwazaki -Kariva.

Това е първият път, когато подобна мярка е взета в историята на японската ядрена енергетика.

По -рано TEPCO официално се съгласи, че сигурността в тази атомна електроцентрала не се поддържа на необходимото ниво.
На 15 обекта бяха открити повреди на устройства, предназначени да проследят евентуални опити за влизане в атомната електроцентрала, ремонтът и подмяната им бяха признати за незадоволителни.
В допълнение към дефектно оборудване, имаше случаи на неоторизирани лица, влизащи в помещенията, където трябва да се спазват максимални мерки за бдителност.
Според мнението на правителствените експерти не е гарантирана и правилната сигурност на ядрените материали. Ще бъдат необходими поне една година, за да се коригират и проверят тези недостатъци.

За справка

АЕЦ „Кашивазаки-Карива“ се намира на брега на Японско море в префектура Ниигата на остров Хоншу. Тя е на първо място в света по обща мощност на седемте си ядрени реактора, която надвишава 8,2 хиляди мегавата.

След аварията в атомната електроцентрала Фукушима-1 тази централа беше затворена за технически проверки.
Собственикът и иска разрешение за възобновяване на работата, но Комитетът за контрол на атомната енергия не разрешава това.

Източник: ТАСС

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари