ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Литва ограничава вноса на електроенергия от Беларус

22.09.2021

След като държавният енергиен регулаторен орган на Литва (VERT) одобри нови правила за мощност за пренос на електроенергия от Беларус до Литва, операторът на електропреносната система Litgrid промени максималната мощност за пренос на електроенергия от Беларус до Литва „за да осигури техническите параметри на системата“.

 

Litgrid каза, че промяната в техническия капацитет на връзките ще гарантира, че електропроводите в Литва няма да се използват за търговия с електроенергия, произведена в Беларус, а разпоредбите на Закона за необходимите мерки за защита срещу опасни заплахи от атомните електроцентрали в трети страни ще да бъдат изпълнени. Промяната влезе в сила от 15 септември.

Изпълнителният директор на Litgrid Рокас Масюлис каза, че в първия ден на новата система е определена максималната мощност на пренос от Беларус в Литва на 262 MWe.
„Новата методология ще гарантира, че електричеството, необходимо за гарантиране на надеждността на енергийната система, може да влезе в Литва. В същото време вносът на електроенергия, произведена от Astrave в Литва, ще бъде ограничен.
Според новата методология производителността ще се изчислява всеки ден, за да се гарантира стабилна и надеждна работа на електроенергийната система.

Подробности на: https://www.neimagazine.com/news/newslithuania-limits-electricity-imports-from-belarus-9095638/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари