ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


5G мрежите и човешкото здраве

21.09.2021

Разпространението на 5G съвпадна и с началото на пандемията на коронавирус през 2020 г. Съответно теориите, свързващи го с Covid-19, се разпространиха по целия свят.
Някои твърдят, че 5G честотите са помогнали за предаването на вируса, докато други казват, че отслабват човешката имунна система, което прави хората уязвими за инфекция.

 

 

Анти-5G лобито събра теоретици на конспирацията, офшорни учени, популистки политици, екологични активисти и редица известни личности. Идеите им се разпространиха в Twitter, Facebook, YouTube и WhatsApp.
По време на пандемията активисти са участвали в протести за блокиране на технологията и са подпалвали 5G комуникационни стълбове в цяла Европа, Нова Зеландия и Австралия.

Няма достоверни доказателства, че 5G технологията е вредна за здравето по някакъв начин. Учените съобщават, че вълните, излъчвани от 5G кули, не са в състояние да увредят клетките ни.

Както каза д -р Дейвид Робърт Граймс, ирландски изследовател на рака и борец срещу медицински дезинформации, пред BBC още през 2019 г. „Важно е да се отбележи, че радиовълните са далеч по-малко енергийни дори от видимата светлина, която изпитваме всеки ден“.

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари