ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Великобритания – Oceanways разработва автономна подводница, захранвана с водород

20.09.2021

Автономна подводница, задвижвана от водородно гориво, ще помогне за значително намаляване на вредните емисии от корабоплаването. Подводницата, проектирана от Oceanways, беше един от няколкото победители в правителствено състезание, насочено към намаляване на емисиите на въглероден диоксид в отрасъла.

 

 

 

Oceanways спечели награда от 380 000 паунда (526 000 щатски долара) за разработването на безпилотна подводница, която доставя пратки, потапяйки се до 50 метра и избор на оптимални маршрути за доставка. Потопяемият апарат може дори да се движи в плитки води, през които не могат да преминат големи товарни кораби.

Автономната товарна подводница е проектирана да работи на „зелен” водород, който се произвежда с помощта на възобновяеми енергийни източници.
Екипът на Oceanways също така твърди, че тя е в състояние да събира вредни микропластици и да събира данни за здравето на подводните екосистеми. Основателят на Oceanways Dhruv Boruach заяви, че подводницата ще бъде построена за „къси“ пътувания, а не като алтернатива за товарни превози на дълги разстояния.

Източник: BuildingTech

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари