ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ разработи методология за оценка на компютърната сигурност на ядрените съоръжения

19.09.2021

Международната агенция за атомна енергия, заедно с Техническата академия на Росатом, проведоха петдневен международен курс по оценка на компютърната сигурност. На събитието присъстваха 49 слушатели от 19 страни по света.

Курсът се проведе на руски и английски в нов, хибриден формат: руски участници учеха в Техническата академия офлайн, чуждестранни студенти работеха по канали за видеоконференции.

„Този уникален курс позволи на участниците да се запознаят с настоящите методи, разработени от МААЕ в областта на оценката на състоянието на компютърната сигурност на ядрените съоръжения.
Препоръките и обясненията на специалистите на агенцията, които имат практически опит в извършването на тези оценки в производството, бяха особено значими за слушателите ”, подчерта Егор Бологов, директор на Института за глобална ядрена безопасност и физическа защита на Техническата академия.

Наред с представителите на МААЕ, курсът се провеждаше от експерти от Федералния център за наука и технологии SNPO Eleron, френската компания EDF, Словенската администрация за ядрена безопасност и специалисти от Техническата академия.
По време на лекциите и практическите занятия студентите бяха в състояние да задават въпроси по темата на учебните материали, да извършват независима оценка на ядреното съоръжение и да изготвят окончателен доклад за извършената работа.
В резултат на курса участниците високо оцениха неговата информативност и практическа насоченост, нивото на преподаване, както и качеството на учебните материали.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-218692

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари