ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Синдикатите на Обединеното кралство призовават правителството да подкрепи проектите за строителство на нови АЕЦ

18.09.2021

Британският профсъюз GMB, който обединява представители на ядрената индустрия, предупреди, че целите за декарбонизация на индустрията и работните места, свързани с ядрената промишленост, са изложени на риск, ако правителството нe подкрепи изграждането на АЕЦ „ Sizewell C“ и други нови атомни електроцентрали.

 

 Около 6300 души работят на строителната площадка на Hinkley Point C.

Британският конгрес на профсъюзите (TUC), който представлява над 5,5 милиона работници и провежда своето годишно събрание, подкрепи призива на GMB. „Повечето АЕЦ на Великобритания ще бъдат затворени до 2030 г. и съществува „разочароваща липса на прогрес за осигуряване на следващо поколение ядрени мощности“, посочват от GMB.
За постигане на „балансиран енергиен микс, който включва ВЕИ, ядрена енергия и енергия, осигурявана в настоящия момент от газ“, GMB призовава за „изграждане на нови АЕЦ, които ще подпомогнат общините от Сайзуел до Западна Камбрия, както и разработването на малки модулни реактори“.

Много подробности на: https://www.world-nuclear-news.org/Articles/UK-unions-call-for-government-backing-of-new-build

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари