ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Рафаел Гроси проведе работна среща с ръководителя на AEOI

13.09.2021

Генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси проведе работна среща в Техеран в неделя с новия ръководител на Иранската организация за атомна енергия (AEOI) Мохамад Еслами.

 

 

 

Както съобщи телеграм-каналът „Васти Пресс“, страните са се договорили Рафаел Гроси да дойде отново в Техеран и да проведе срещи с представителите на страната, за замяна на флаш-картитет на камерите за наблюдение.

Камери за наблюдение са инсталирани на редица ирански ядрени съоръжения като част от доброволното прилагане на Иран от разпоредбите на допълнителния протокол към споразумението за гаранции по ДНЯО.

След като Иран прекрати доброволното спазване на изискванията на допълнителния протокол през февруари 2021 г., Техеран и МААЕ постигнаха временно споразумение за съдбата на камерите. Те продължават да водят записи, но инспекторите на МААЕ ще имат достъп до натрупания архив едва след като кризисната ситуация около ядрената програма на Иран бъде разрешена.

Рафаел Гроси пристигна в Техеран на 11 септември 2021 г. вечерта. Няма информация за други срещи на шефа на агенцията в иранската столица.

Подробности на: https://www.reuters.com/world/middle-east/iaea-chief-iran-talks-before-showdown-with-west-2021-09-12/

Tags: , , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари