ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Изследванията на Укренерго потвърждават възможността за синхронизиране на украинската електроенергийна система с ENTSO-E

12.09.2021

„Укренерго“ представи предварителните резултати от проучвания, извършени по поръчка на обединението на енергийните система на държавите-членки на Европейския съюз ENTSO-E.
Те потвърдиха техническата възможност за такъв синхронен режим на работа.

 

 

 

Очаква се окончателните резултати от доклада да бъдат одобрени до 24 септември 2021 г.

С участието на министъра на енергетиката Херман Галущенко се проведе редовно заседание на работната група в подкрепа на процеса на интеграция на единната енергийна система на Украйна с обединението на енергийните системи на страните членки на Европейския съюз.

Участниците в срещата обсъдиха динамиката на процеса на синхронизация, състоянието на прилагане на разработените решения и ключовите проблемни въпроси, които трябва да бъдат решени за завършване на обединението на украинската и европейската енергийна система.

Първият заместник -министър на енергетиката Юрий Власенко възложи на NEC „Укренерго“ да ускори разработването на Програмата за системни тестове в ОЕС на Украйна за изолиран режим.

Също така трябва да се изготви пълен списък на генериращото оборудване на електроцентрали, което ще или може да се използва по време на експлоатацията на електроенергийната система в изолиран режим.

„Такъв документ е необходим, за да могат всички участници в процеса да разберат своята роля по време на преминаването и да могат предварително да се подготвят и да гарантират успешното изпълнение на съответните задачи“, каза Власенко.

Какво се очаква

По-рано премиерът на Украйна Денис Шмихал заяви, че тази зима е необходимо да се докаже способността на енергийната система на Украйна да бъде свързана с европейската мрежа ENTSO-E. Министерството на енергетиката на Украйна създаде работна група в подкрепа на процеса на интеграция на единната енергийна система на Украйна с обединението на енергийните системи на страните членки на Европейския съюз ENTSO-E.

Подробности на: https://elektrovesti.net/77114_issledovanie-ukrenergo-podtverdilo-vozmozhnost-sinkhronizatsii-energosistemy-ukrainy-s-entso-e?preview=1

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари