ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ФГУП „Атомфлот“ и Миннообогатителният комбинат „Баимская” подписаха предварително споразумение – 4 плаващи ядрени енергоблока ще доставят електроенергия

08.09.2021

На 3 септември във Владивосток, в рамките на Източния икономически форум, ФГУП „Атомфлот“ (предприятие на Държавна корпорация „Росатом“) и GDK Baimskaya LLC, контролирани от групата Kaz Minerals, като част от изпълнението на цялостен план за инвестиционни проекти за развитието на рудната зона Баймская, подписа предварително споразумение за доставка на електроенергия, за да осигури работата на Баймския минно – обогатителен комбинат.

Споразумението е подписано от генералния директор на ФГУП „Атомфлот“ Мустафа Кашка и председателя на Съвета на директорите на GDK Baimskaya LLC Олег Новачук.

 

 

 

Като част от подписаното споразумение, ROSATOM ще доставя електроенергия на най-големия проект в постсъветското пространство по отношение на прогнозните запаси от мед и злато.
ФГУП „Атомфлот“ ще достави 4 модернизирани плаващи енергийни блока (наричани по -долу „MПEБ“) с инсталирана мощност най -малко 106 MW всеки, с въвеждане в експлоатация на първите два блока в района на нос Наглейнин до началото на 2027 г., третият до началото на 2028 г. и четвъртият до началото на 2031 г. Общата инвестиция в проекта за енергийно снабдяване ще възлиза на над 150 милиарда рубли.

Съгласно условията на споразумението доставката на електроенергия от MPEB ще се извършва на нос Наглейнин.
Едно от най -важните условия на предварителното споразумение е законодателното (ако е необходимо) и / или законовото регулиране на въпросите за осигуряване на принципа „вземи или плати“ при доставка на електроенергия в Руската федерация.
Като част от подписаното споразумение страните потвърдиха своите основни споразумения относно цената на електроенергията в размер на 6 рубли на кВтч в цените през 2020 г. (като се вземе предвид индексацията) и обемите на потребление.

Източник: Отдел коммуникаций ФГУП „Атомфлот“.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари