ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Руското правителство отпусна повече от 7 милиарда рубли за реконструкция на термоядрения комплекс ТРИНИТИ

06.09.2021

До 2024 г. Троицкият институт за иновации и термоядрени изследвания (ТРИНИТИ) планира да реконструира термоядрения комплекс, за да може след това да проведе иновативни изпитания и разработки на неговата база.

 

 

Постановлението за отпускане на повече от 7 милиарда рубли за това беше одобрено от премиера Михаил Мишустин.

Става дума за създаване на модерна инфраструктура за провеждане на научни изследвания в областта на термоядрените технологии, включително тестване на отделни елементи на токамаци.
В дългосрочен план се планира изграждането на компактен токамак с свърхсилно магнитно поле и национален токамак от реакторни технологии на тази база.
ТРИНИТИ също планира да създаде експериментална база за тестване на плазмени ракетни двигатели и мощен източник на неутрони за изпитване на елементи от термоядрени реактори.

Подробности на: https://www.atomic-energy.ru/news/2021/09/05/117093

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари