ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Росатом и Министерството на развитието на Далечния изток на Русия подписаха споразумение за сътрудничество при разработването на Големия северен морски път

04.09.2021

На 3 септември 2021 г. във Владивосток, в рамките на VI Източен икономически форум, беше подписано споразумение за сътрудничество между РОСАТОМ и Министерството на Руската федерация за развитие на Далечния Изток и Арктика.

 

От името на Държавната корпорация за атомна енергия „Росатом“ споразумението беше подписано от генералния директор Алексей Лихачев, от името на Министерството за развитие на руския Далечен изток – от министъра за развитие на Далечния изток и Арктика Алексей Чекунков.

Страните планират да извършват, в съответствие с процедурата, установена от законодателството на Руската федерация, координирани действия, насочени към развитието на Великия северноморски път, за да се осигури устойчив растеж на износа, крайбрежния и транзитния товарен трафик.

„Големият Северен морски път от Мурманск до Владивосток играе важна роля за гарантиране на транспортната сигурност, свързва европейската част на Русия с Далечния изток по море.
Това е морски транспортен коридор, който включва териториалното море и изключителната икономическа зона на Руската федерация от морската държавна граница с Норвегия в Баренцово море до морската държавна граница с КНДР, включително акваторията на Северния морски път.
Ние се интересуваме от изграждането на сътрудничество при изпълнението на този проект както с руски партньори, така и с чуждестранни колеги “, подчерта Алексей Лихачев, генерален директор на Росатом.

„Сътрудничеството между Министерството за развитие на Руския Далечен Изток и Държавната корпорация„ Росатом “при разработването на Големия северноморски път ще даде стимул за крайбрежния и транзитния превоз на товари, ще окаже положително въздействие върху експортния потенциал на регионите на Далечния Изток и Арктика “, отбеляза Алексей Чекунков.

Източник: Росатом

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари