ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Заводът за производство на МОХ-гориво възобнови работа в ГХК

31.08.2021

Въз основа на резултатите от проверката за отстраняване на забележките, идентифицирани по -рано от надзорния орган на производствената площадка на завода за производство на гориво на Минно -химическия комбинат (предприятие на Държавната корпорация „Росатом“, Дивизион за екологични решения), Федералната Службата за екологичен, технологичен и ядрен надзор взе решение за подновяване на условията на издадената лицензия за право на промишлено производство на МОКС-гориво.

 

 

Заводът започна да изпълнява производственото задание за производство на продукция.

Целият персонал се върна към задълженията си.

За справка

Минно -химически комбинат е Федерална ядрена организация, Федерално държавно унитарно предприятие, (ФНО ФГУП „ГХК“), предприятие на Държавната корпорация за атомна енергия „Росатом“, дивизион Екологични решения.
Намира се в Затвореното автономно териториално образование (ЗАТО) Железногорск в Красноярския край. ФЯО ФГУП «ГХК» е ключово предприятие на Росатом за създаването на технологичен комплекс на затворен ядрен горивен цикъл (ЗЯГЦ), базиран на иновативни технологии от ново поколение.

Източник: ГХК

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари