ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ реконструира лабораториите за ядрени приложения в Зиберсдорф

26.08.2021

Новият етап на мащабния проект за обновяване, наречен „ReNuAL 2“, е в ход за оборудване на останалите осем лаборатории за ядрени приложения в Зиберсдорф, Австрия, за да отговори на нуждите на Секретариата на МААЕ и държавите-членки.

 

Благодарение на вноските за първите два етапа на проекта на обща стойност близо 40 милиона евро, част от които бяха мобилизирани чрез Инициативата за мирно използване на ядрената енергия (ИМИ), четири от осемте лаборатории сега заемат нови сгради, а петата лаборатория има нов комплекс с линеен ускорител.

През септември 2020 г. генералният директор на МААЕ Рафаел Мариано Гроси стартира проекта ReNuAL 2 за модернизиране на останалите лаборатории, чиято стойност се оценява на приблизително 34,5 милиона евро.

„Осемте лаборатории за ядрени приложения на МААЕ в Зиберсдорф предоставят уникални услуги на всички 172 държави -членки на Агенцията в областта на приложните изследвания, подготовкта на кадри и подкрепа на специалистите в сферите на храните и селското стопанство, здравето на хората, мониторинга на околната среда, ядрените аналитични инструменти и много други области“, каза г -н Гроси.

Много подробности на: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-217755

Tags: ,

One Response to МААЕ реконструира лабораториите за ядрени приложения в Зиберсдорф

  1. Красимир Христов on 26.08.2021 at 6:04

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари