ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Новият вариант на коронавируса има най -високата смъртност

15.08.2021

Американски учени са идентифицирали вариант на коронавируса „ЙОТА”, който може да увеличи смъртността от COVID-19 с 62-82% сред възрастните хора.
За първи път е открит в Ню Йорк през ноември 2020 г., а по -късно в поне 27 държави.

 

Експертите проучиха епидемиологичните данни, събрани в Ню Йорк от ноември 2020 г. до април 2021 г. и установиха, че йота вариантът на вируса се предава с 15-25% по-бързо от други известни мутации. До този извод са стигнали група учени от Министерството на здравеопазването и психичната хигиена на Ню Йорк и M. Майлман от Колумбийския университет. Предпечатът на изследването е публикуван на портала medrxiv.org.

В същото време „йотата“ има повишена смъртност при заразяване – на 46% сред хората на възраст 45–64 години, на 82% – в категорията 65–74 години и на 62% – на възраст над 75 години години.
Сред заразените под 45 -годишна възраст изследователите не са открили повишена смъртност.

За справка

Преди това учените стигнаха до заключението, че смъртността от коронавирусна инфекция е от 0,3 до 1,5%, а повечето от проучванията са установили тази цифра в диапазона от 0,5 до 1,5%. Това означава, че от хиляда случая умират средно пет до десет души. The Wall Street Journal писа за това през юли 2020 г., позовавайки се на резултатите от няколко проучвания.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари