ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Проектът на „Росатом” Nuclear Kids ще представи мюзикъла „Атомна любов“ в Москва

12.08.2021

На 13-14 август международният детски творчески проект на държавната корпорация „Росатом“ Nuclear Kids ще представи мюзикъла „Атомна любов“ в московския театър Et Cetera. Реализиран ежегодно от 2009 г., проектът включва подбор на надарени деца на служители на ядрената индустрия и продуциране на истински мюзикъл от тях.

Тази година 70 талантливи деца от повече от 30 руски града за три седмици заедно с режисьора Владимир Карабанов, хореографа Максим Недолечко, композитора Иля Ефимов и професионалните учители поставиха мюзикъл, наречен „Атомна любов“.

Премиерата на мюзикъла се състоя на 5 август в Петрозаводск, в Музикалния театър на Република Карелия, а на 8 август беше показан в Санкт-Петербург.
В Москва представленията ще се проведат на 13 и 14 август от 15:00 и 19:00 часа в театър Et Cetera.

За справка

NucKids е ежегоден детски творчески проект за деца на работници от ядрената индустрия от Русия и чужди страни.
Проектът се изпълнява от отдел „Комуникации“ на РОСАТОМ от 2009 г. 70 млади таланти се събират през лятото в една база и в продължение на три седмици поставят мюзикъл под ръководството на професионални наставници: сценичен режисьор, хореограф, композитор и др.
Всеки ден децата преминават обучение по актьорско майсторство, сценична реч, хореография, тиймбилдинг и вокал.

Месец по -късно участниците в проекта отиват на турне и показват мюзикъла в няколко ядрени града в Русия и чужди страни.

Около 900 деца вече са завършили проекта. Бивши членове на Nuclear Kids от различни години работят в много театри в Москва.

По време на съществуването на проекта в него са участвали деца от повече от 20 държави (Бангладеш, Беларус, Великобритания, Унгария, Виетнам и др.).

Българското участие

В първото издание на NucKids-2009, успешен дебют направи вокалната група “Робинзон” при Дома на енергетика на АЕЦ „Козлодуй”.
Вярвам, че ще ви бъде приятно да познаете нашите участници: https://nuckids.ru/en/kids/year/2009

Следващото Козлодуйско участие – в NuclearKids-2012 беше повече от символично.

Това е единствената

българска участничка Калия Калчева

В следващите издания козлодуйски “атомни деца” не са участвали.

Последваха няколко участия на деца свързани с проекта за изграждане на АЕЦ „Белене”.

Интерсно ще бъде, ако някой от читателите сподели сведения за реализацията в живота на тези вече пораснали български „атомни деца”.

През послените години преди COVID-19 няма българско участие, а от 2020 година поради епидемичната обстановка участват деца изключително от руските атомни градове.

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари