ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Работа онлайн – обратната страна на медала

07.08.2021

Ръководителят на IT компанията Xsolla уволни 147 души, след като анализира тяхната онлайн активност

Медийният шум нарасна, когато в Twitter се появи скриншот с обръщение на основателя на Xsolla Александър Агапитов към служителите.
Неговата компания създава биллингови решения (за заплащане) за разработчици и издатели на видеоигри.

 Агапитов пише (правопис и пунктуация са запазени по -долу): „Получихте това писмо, защото моят екип за големи срещи анализира вашите дейности в мазнини, сливане, поща в Google, чат, документи, табла за управление и ви маркира като неангажирани и непродуктивни служители. с други думи, не винаги сте присъствали (били заети) на работното място, когато сте работили дистанционно“.

Освен това Агапитов заяви, че „за много от вас това може да е шок, но искрено вярвам, че Ixolla не е за вас. така че всичко, което не е правено, е за добро “, и добави, че Xsolla ще помогне на служителите да намерят място, където„ получават още повече и работят още по -малко “.

По -късно, в комментар за Forbes , Агапитов назова основната причина за съкращенията фактът, че Xsolla, със седалище в Лос Анджелис и основен офис за разработки в Перм, спря да показва 40% ръст на приходите.

Не всички от тези служители ще бъдат уволнени – около 60 души вероятно ще останат след разговор с мениджърите, предположи ръководителят на компанията.
Останалите според него ще получат обезщетение от 4-6 заплати, ще имат и медицинска застраховка.
„Но това са хората, които не са направили нищо и по принцип нищо няма да се промени, ако ги няма“, каза Агапитов.
Общо Xsolla има над 500 служители.

Tags: ,

One Response to Работа онлайн – обратната страна на медала

  1. Владислав on 10.08.2021 at 0:54

    Погледнато от другата страна за това какво търсят работодателите у нас, Вергиния отговаря, че основното нещо, без което не може да се справиш на пазара на труда, са базовите компютърни умения. На второ място идва умението за комуникация, уменията за работа в екип, управление на времето, справяне с конфликти и дори работна етика.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари