ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Запоржската АЕЦ въвежда нова форма за проверка на знанията на персонала

05.08.2021

В Запорожската АЕЦ , използвайки платформата Big Blue Button, е въведена нова форма на дистанциона проверка на знанията на персонала, която е оптимизирана от учебния център (УТЦ) заедно със службата за информационни технологии.
Новият формат е предизвикателство към времето, за да се сведат до минимум рисковете от заразяване с Covid и да се оптимизира работното време на всички работници в централата, които участват в проверката на знанията.

„Видео форматът е много подходящ и това е най -добрият вариант. В допълнение към факта, че няма струпване на хора и членовете на комисията не е необходимо да стигат до подразделенията, географски отдалечени от централата, или на персонала до централата.
Има възможност спокойно да се проведе проверка на знанията, да се задават всякакви въпроси, да се проверяват необходимите документи „, каза главният специалист по подготовка на персонала в АЕЦ – ръководител на УТЦ Валери Мартинюк.

Необходимите материали се поставят предварително в електронната мрежа на централата, за да могат членовете на комисията да се запознаят с индивидуалната програма за обучение, изпитни въпроси, длъжностни характеристики или предишния протокол за проверка на знанията и да се уверят, че информацията е актуална.

Изпитите се следят от секретаря на изпитната комисия и се контролират от представители на ведомствения надзор и служба за пожарна безопасност или службата по охрана на труда, както при обичайната проверка на знанията.
Членовете на комисията могат да присъстват както във видео формат, така и да бъдат в помещението, където се провежда пълната проверка на знанията.

В допълнение, новият формат за проверка на знанията предполага още една функция, която не е съществувала преди. Отсега нататък трябва да се назначават специалисти в поделенията, които са преминали проверката на знанията в централната изпитна комисия.
Те ще имат право да упражняват контрол и да бъдат членове на комисията в своите поделения.

Сега в дистанционен формат се проверяват знанията в учебния център на ЗАЕЦ в специално оборудвана аудитория. С течение на времето, когато кабинетите ще са технически оборудвани, инсталирано е видео оборудване, секретарите и членовете на комисията са обучени, всички екипи ще преминат към дистанционна проверка на знанията в своите структурни подразделения.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-216819

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари