ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Умна“ система за видеонаблюдение ще се появи на строителната площадка на Курската АЕЦ-2

05.08.2021

Първата „интелигентна“ система за видеонаблюдение ще се появи на изграждащата се Курска АЕЦ -2 до края на 2021 година.
За безопасността на извършваните дейности ще следят 46 камери – 24 стационарни, 12 въртящи се и 10 преносими, които са монтирани по периметъра на строителната площадка на обекта.

Тази система е по своему уникална и се използва за първи път при изграждането на атомна електроцентрала. След като се зареди програмното осигуряване, тя ще се превърне в един от основните инструменти за гарантиране на безопасността: „интелигентните“ камери в реално време ще могат не само да извършват задълбочено видео наблюдение на ситуацията – да откриват пожари, дим, нарушения на пресичането на охранителни зони, но и да следи за спазването на правилата за охрана на труда на територията на строителната площадка.

Особеност на тази система е нейната автономност: отсега нататък операторът не трябва да следи постоянно монитора, системата може сама да проследява случващото се на строителната площадка и при необходимост да уведомява за това.

„Цялата информация от видео системата за обекти на капиталното строителство ще се изпраща до централния офис на концерн „Росенергоатом” за вземане на решения за оперативно управление, ако е необходимо“, отбеляза Вячеслав Федюкин, директор на Курската АЕЦ.

- „Също така важна задача, възложена на видео системата, е натрупването на информация на всички етапи от изграждането на съоръженията за капитално строителство.
Специалистите на Курска АЕЦ-2 и главният изпълнител „ASE“ ще имат възможност да наблюдават напредъка на строителството на нови енергийни блокове както в реално време, така и в ретроспекция. “

Камерите вече са инсталирани, работата е извършена от специалистите на генералния изпълнител „ASE“.
Сега изпълнението на проекта е на етап въвеждане в експлоатация.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-216835

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари