ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Нововоронежката АЕЦ бе на посещение делегация на Министерството на извънредните ситуации на Република Узбекистан

02.08.2021

Делегация от Министерството на извънредните ситуации на Република Узбекистан посети Нововоронежката АЕЦ в подготовка за мисията на МААЕ OSART (мисия за преглед на въпросите за експлоатационната безопасност), планирана за октомври 2021 г.

 

В НВАЕЦ на специалистите беше разказано подробно как действат силите и средствата за бързо реагиране в случай на аварийна ситуация на площадката на енергоблока.

Делегацията посети Нововоронежския клон на Аварийно-техническия център на Росатом (АД „АТЦ Росатом“), лабораторията за външен радиационен контрол (ЛВРК), разгледа мобилното противоаварийно оборудване, разположено на площадката на Нововоронежката АЕЦ-2 и пожарната част № 14 създадена за охрана на атомната електроцентрала.
На кръглата маса гостите обсъдиха съществуващите системи за реагиране при извънредни ситуации в рамките на двустранното сътрудничество.

„Зададохме много въпроси и получихме изчерпателни отговори на всички тях. Мисля, че централата е добре защитена.
Цялото оборудване е модерно, надяваме се същото оборудване да ни бъде доставено в рамките на проекта “, каза Александра Хадирназарова, началник на отдел в„ Държавно унитарно предприятие за строителство на АЕЦ “към агенция„ Узатом “.

За справка

Държавната корпорация „Росатом“ планира да изгради в Узбекистан комплекс от два енергоблока от поколение „3+“ с реактори ВВЕР-1200.
Приоритетната площадка за изграждането на централата беше избрана близо до езерото Тузкан в района на Джизак.
Строителството се планира да започне след подписването на договора.
В момента на обекта тече инженерно -проучвателна работа.

Източник: https://www.rosenergoatom.ru/zhurnalistam/news/38923/

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19