ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


EURATOM учреди голяма международна награда за иновации в областта на безопасността на реакторните системи и управлението на радиоактивните отпадъци

30.07.2021

Европейската общност за атомна енергия (EURATOM) кани талантливи изобретатели, изследователи и новатори в ядрената индустрия да участват в първата Премия за ядерни иновации.

 

 

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на научно -практическата конференция на Евратом за безопасност на реакторни установки (FISA 2022) и управление на радиоактивни отпадъци (EURADWASTE’22) през 2022 година.

Наградата за ядрени иновации е предназначена да идентифицира потенциално революционните иновации при разработването на нови продукти и техните вериги на доставки в ядрената индустрия, от фундаментални изследвания до въвеждането им на пазара, където изследователите, изобретателите и инженерите ще трябва да покажат своята определяща роля.

Важни подробности на: https://www.atomic-energy.ru/news/2021/07/29/116009

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари