ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Росатом планира да удължи комплексната програма за развитие на ядрените технологии до 2030 година.

30.07.2021

Росатом работи с правителството по схема за разширяване на финансирането на комплексната програма за развитие на ядрените технологии и нейното удължаване до 2030 г., заяви ръководителят на държавната корпорация Алексей Лихачов във видео послание към служителите в отрасъла, публикувано в четвъртък на уебсайта на Държавната корпорация.

 

 

 

„Сега работим с руското правителство по схема за разширяване на финансирането за нашата комплексна програма („ Развитие на техниката, технологиите и научните изследвания в областта на използването на ядрената енергия “) и удължаване на нейната валидност до 2030 година.
Важно е, че президентът подкрепи тази инициатива и ние, разбира се, ще го информираме за изпълнението на всички наши проекти „, каза Лихачов.

За справка

Програмата „Развитие на техниката, технологиите и научните изследвания в областта на използването на ядрената енергия в Руската федерация за периода до 2024 година“ е разработена от държавната корпорация „Росатом“ съвместно с НРЦ „Курчатов институт“, Руската академия на науките, както и Министерството на науката и висшето образование на Руската федерация в съответствие с указ на президента на Руската федерация и одобрена през февруари тази година.
Тя включва набор от мерки, прилагани в приоритетни области на ядрената наука, техниката и технологиите.

Източник: https://www.atomic-energy.ru/news/2021/07/29/116013

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари