ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


TEPCO излезе с доклад за поредния инцидент във Фукушима

28.07.2021

Японската компания TEPCO, оператор на аварийната атомна електроцентрала Fukushima Daiichi, излезе с изявление относно ситуацията след временно увеличение на общата бета активност в водосборния басейн на зоната за временно складиране, за което бе обявено на 5 юли.

 

В изявлението се казва:

В резултат на изследването на околната среда потвърдихме следното.

・ Тъй като горните плочи и люкове на двата назъбени резервоара, където се съхранява замърсената почва, бяха изместени, дъждовната вода влезе в резервоарите и радиоактивният материал се разтвори от замърсената почва в дъждовната вода.

・ Дъждът продължи. В резултат на това резервоарът се напълни с вода и дъждовната вода, съдържаща радиоактивни вещества (стронций и др.), се изля от дренажния резервоар за съхранение.

・ Анализът на водосборния басейн на зоната за временно съхранение разкрива, че водата съдържа стронций и тритий, които не са естествени нуклиди.

Въз основа на това беше установено, че част от дъждовната вода, излязла от резервоара, е влязла в дренажния басейн на зоната за временно съхранение.

Освен това не може да се отрече, че някои от тези частици може да са се вливали в река Ченбадзава през пясъчния басейн.

Тъй като концентрацията на радиоактивност в морската вода в близост до река Ченбадзава е в рамките на нормалното, се приема, че това няма никакво въздействие върху околната среда.

Ще продължим да изследваме замърсителите, например, да изследваме района, да изследваме причината за значителното увеличение на общата бета стойност на водосборния и дренажния канал в сравнение със стойността на цезий-137. Ще предприемем действия.

Източник: Fukushima-news.ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари