ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Горивни касети, произведени от Westinghouse са доставени в Ровненската АЕЦ

22.07.2021

В трети енергиен блок на РовненскатаАЕЦ се провежда процедурата за входяща контрол на ядрено гориво, произведено от шведския клон на американската компания Westinghouse.
Планира се зареждането му в активната зона на реактора през 2022 г. – по време на следващия планов превантивен ремонт (ППР).

Сътрудничеството между НАЭК «Энергоатом» и американската компания Westinghouse при доставката на свежо ядрено гориво за реактори на украински атомни електроцентрали продължава от три десетилетия.
В момента в рамките на програмата за диверсификация на ядреното гориво за реактори VVER-1000 вече 6 от 15 украински ядрени реактора работят на гориво Westinghouse: енергоблокове № 2 и № 3 на Южноукраинската АЕЦ и четири енергийни блока на Запорожската АЕЦ.

Експерти от отрасъла и служители на ГИЯРУ многократно потвърждават, че американското гориво има образцови ксплоатационни характеристики и добри икономически показатели.

През юни тази година специалистите от Ровненската АЕЦ посетиха завода на Westinghouse Electric Sweden AB в шведския град Вастерас, където се запознаха с производствения процес на горивни касети ТВС-WR, набор от техническа документация, включително списъци с производствени отклонения, както както и ремонтираните касети и отчети за приемане след ремонт .

Как се извършва входният контрол на горивото вижте на: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-216165

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари