ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Словения – Министерството на инфраструктурата на издаде енергийно разрешително за втори блок на АЕЦ „Кршко“

21.07.2021

Министерството на инфраструктурата на Словения е издало т. нар. Енергийно разрешение на компанията „GEN Energija“ за предложеното изграждане на блок No 2 на АЕЦ „Krsko“ (проект JEK2), пише „World Nuclear News“.

 

 

Във връзка с това компанията отбеляза, че окончателното решение за изграждането на новия блок все още не е взето и издаването на енергийно разрешително стартира процедурата за лицензиране.

В Словения от енергийните компании се изисква да получат предварително одобрение от правителството (енергийно разрешително) за всяка нова генерираща мощност над 1 MW.
Такова съгласие трябва да бъде получено преди започване на процедурите за лицензиране на всяка площадка.

Съответното заявление трябва да посочва вида и мощността на предложената инсталация или блок за строителство, условията за доставка на електроенергия и също така да описва плановете за извеждане от експлоатация.

GEN Energija кандидатства за енергийно разрешително на 31 януари 2020 г. Във втори блок на АЕЦ „Кршко“ компанията планира да използва реактор тип PWR с мощност около 1100 MW (е).
Годишното производство на електроенергия на блока ще бъде от 8 до 12 TWh.

Подробности на: https://www.world-nuclear-news.org/Articles/Energy-permit-granted-for-second-Slovenian-reactor

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари