ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Росатом“ е готов за преговори за сътрудничество при изграждането на Балтийската АЕЦ

08.07.2021

Росатом е отворен за диалог с потенциални инвеститори в проекта за строителството на Балтийската АЕЦ.

 

Това беше съобщено пред журналистите в държавната корпорация.

„Пазарният интерес на потенциалните инвеститори към проекта днес говори за перспективите за голямо търсене от страна на промишлеността и населението за стабилен източник на електроенергия с прогнозни разходи за киловатчас.
Държавната корпорация за атомна енергия „Росатом“ остава отворена за диалог със заинтересованите страни „, отбелязват представителите на Росатом.

Съседите проявяват интерес

По-рано бе съобщено, че полската частна енергийна компания ZE PAK потвърди потенциалния интерес за инвестиране в завършването на строителството на атомна електроцентрала в Калининградска област, като заложи на отказването от въглища в енергийния сектор и търсенето на чисти енергийни източници, включително ядрени.

Потенциален партньор на полската страна, според неофициални данни на аналитичния портал „Polityka Insight“, може да стане унгарската енергийна компания MVM, най-големият производител на енергия в Унгария и собственик на АЕЦ „Пакш“.

Росатом отбелязва, че Балтийската АЕЦ поколение 3+ е обещаващ регионален енергиен проект, който ще спомогне за задоволяване на търсенето на базов източник на електроенергия без емисии на CO2 и в резултат ще реализира плановете на ЕС за декарбонизация на икономиката.

Подробности на: https://tass.ru/ekonomika/11839487

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари