ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ кани младежи под 35 години да участват в конкурса “Безвъглеродно предизвикателство”

05.07.2021

За да се ускори преходът към безвъглеродна икономика, светът днес се нуждае от конкретни и иновативни препоръки за политиката и младите хора трябва да бъдат включени в тяхното разработване, счита Международната агенция за атомна енергия.
Ноият конкурс на МААЕ “Безвъглеродно предизвикателство” „Net Zero Challenge“ на МААЕ има пряката цел да насърчи младите хора днес да участват активно в разработването на енергийни политики за своето бъдеще.

 

 

Чрез този конкурс на младите хора на възраст между 18 и 35 години се дава възможност да предлагат препоръки за политика, насочени към създаване на благоприятна среда за по-широко използване на ядрената енергия и други нисковъглеродни енергийни технологии.
По-конкретно се предлага да се отговори на въпроса „Как ядрената енергия, заедно с други нисковъглеродни източници, може да помогне на вашата страна или регион за достигне целта – постигане на нулеви въглерони емисии?“ чрез използване на ясни и кратки политически, икономически, технологични и други препоръки .

Уводен уебинар

На 6 юли, в 1500 CEST, ще се проведе уводен уеб семинар за участниците в конкурса.
Регистрацията е отворена по тази връзка: https://iaea.webex.com/iaea/j.php?RGID=r188ee69e0995be2ad2e898d6d89d0572

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19