ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Мисията на МААЕ отбеляза, че Беларус отдава голямо значение на безопасността на БелАЕЦ

04.07.2021

Мисията на МААЕ, която посети площадката на БелАЕЦ, отбеляза, че беларуските власти придават голямо значение на въпросите за безопасността и надеждността на атомната електроцентрала.

 

 

 

Това съобщи пресслужбата на Министерството на енергетиката на републиката в петък.

„Много съм впечатлен от значението, което правителството на Беларус отдава на въпросите за безопасността и надеждността на атомната електроцентрала.
Нашата роля е да сравним и оценим практиките, прилагани в Беларус спрямо съществуващите международни споразумения и след това да предоставим на правителството нашите препоръки “, цитира пресслужбата ръководителя на експертна група Джоузеф Сандовал.

На 1 юли експертната група на МААЕ по физическа защита на ядрените съоръжения (мисия IPPAS), която включва специалисти от Русия, Франция, Великобритания, Швейцария и САЩ, приключи работата на площадката на БелАЕЦ.
Експертите се запознаха с материалите за функционирането на системата за физическа защита на атомната централа, а също така посетиха самите обекти.

Специалистите ще обобщят предварителните резултати от посещението до края на мисията си в републиката – на 9 юли.

Подробности на: https://www.tellerreport.com/news/2021-07-03-%22they-are-trying-to-strangle-and-discredit%22–how-lithuania-and-ukraine-lose-their-chances-of-boycotting-belnpp.BJx2P_t63_.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19